Polymorphism and dynamics of the cell contractile systems



Cite item

Full Text

Open Access Open Access
Restricted Access Access granted
Restricted Access Subscription or Fee Access

Abstract

Full Text

Restricted Access

About the authors

S. Yu Khaitlina

Institute of Cytology RAS

Email: skhspb@gmail.com
St. Petersburg, Russia

References

  1. Пинаев Г.П. Изменение формы и размера частиц актомиозина поперечнополосатой мускулатуры в онтогенезе. Биохимия 1965; 30: 20-32.
  2. Хайтлина С.Ю., Пинаев Г.П., Сохранение различий в степени полимеризации актина, выделенного на разных стадиях онтогенеза, после очистки его препаратов. Биохимия 1976; 41: 783-7.
  3. Khaitlina, S., Functional specificity of actin isoforms. Int. Rev. Cytol. 2001; 202: 35-98.
  4. Dugina V., Khromova N., Rybko V. et al. Tumor promotion by y and suppression by p non-muscle actin isoforms. Oncotar-get. 2015, 6(16): 14556-71.
  5. Matusovsky O.S, Shelud'ko N.S, Permyakova T.V. et al. Catch muscle of bivalve molluscs contains myosin- and twitchin-as-sociated protein kinase phosphorylating myorod. Biochim. Bio-phys. Acta 2010, 1804(4): 884-90.
  6. Shelud'ko N.S, Matusovsky O.S, Permyakova T.V. et al. "Twitchin-actin linkage hypothesis” for the catch mechanism in molluscan muscles: evidence that twitchin interacts with myosin, myorod, and paramyosin core and affects properties of actomyosin. Arch. Biochem. Biophys. 2007; 466(1): 125-35.
  7. Борисов А.Б., Гончарова Е.И., Пинаев Г.П. и др. Изменения в локализации альфа-актинина и миофибриллогенезе в кардиомиоцитах крыс при культивировании. Цитология 1989; 31(6): 642-6.
  8. Бильдюг Н.Б., Пинаев Г.П. Зависимость организации сократительного аппарата КМЦ от ВКМ. Цитология 2013; 55(10): 713-24.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2019 Eco-Vector



СМИ зарегистрировано Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор).
Регистрационный номер и дата принятия решения о регистрации СМИ: 

This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies